Suđenje za ubistvo Tatona: Svedok nije prepoznao Prelića

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za ubistvo Tatona: Svedok nije prepoznao Prelića

Sudsko veće u procesu za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona odlučilo je danas da isključi javnost sa suđenja zbog svedočenja zaštićenog svedoka.

Isključenje javnosti tražila je odbrana optuženog Đorđa Prelića zbog toga što su naveli da ne mogu da veruju samo onome što čuju, već žele i da vide tog svedoka.

Sud je odlučio da isključi javnost, ali i da slika zaštićenog svedoka bude >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zamućena za vreme svedočenja a glas izmenjen.

Tužilac Goran Rašić prvobitno se usprotivio tom zahtevu odbrane, navodeći da se svedok ne oseća bezbedno.

Na današnje suđenje pozvano je još šest svedoka koji se nisu odazvali, a među njima je i još jedan zaštićeni svedok, za koga je sud naveo da se nalazi na nepoznatoj adresi u Crnoj Gori.

Advokat: Svedok nije prepoznao Prelića

Zastupnik porodice Taton Slobodan Ružić izjavio je da se zaštićeni svedok držao prethodnog iskaza, ali da nije mogao da prepozna optuženog Đorđa Prelića.

"Saslušan je svedok, koji je svedočio i u prethodnom postupku, ona je ostala kod iskaza, ničega se nije sećala danas, možda jako malo. Nije mogla da prepozna Đorđa Prelića, kao nekog ko je bio tamo tokom incidenta", rekao je Ružić agenciji Beta, nakon suđenja.

Suđenje za ubistvo Brisa Tatona ponovljeno je zbog toga što je Prelić, koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, nakon izručenja Srbiji 2014. godine, tražio novo suđenje.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice Partizana i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača Partizana. On je umro 12 dana kasnije od povreda.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštićeni svedok nije prepoznao Prelića

Izvor: RTS, 14.Jun.2016

Zaštićeni svedok A1 nije u Višem sudu u Beogradu prepoznao Đorđa Prelića kao učesnika nereda u kojima je u centru Beograda u septembru 2009. godine na smrt pretučen francuz Bris Taton. . Svedok je nakon nereda ispitan...

Nastavak na RTS...

UBISTVO BRISA TATONA: Svedoči ZAŠTIĆENI SVEDOK, suđenje isključeno za JAVNOST!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2016

Isključenje javnosti tražila je odbrana optuženog Đorđa Prelića zbog toga što su naveli da ne mogu da veruju samo onome što čuju, već žele i da vide tog svedoka...Sud je odlučio da isključi javnost, ali i da slika zaštićenog svedoka bude zamućena za vreme svedočenja a glas izmenjen...Tužilac...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.