Tatonovi traže odštetu

Izvor: RTS, 15.Mar.2012, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovi traže odštetu

Roditelji i sestra Brisa Tatona predlažu Srbiji mirno rešenje spora i traže odštetu od 300.000 evra.

Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti zbog pretrpljenih duševnih bolova i taj predlog danas je predat Republičkom javnom pravobranilaštvu, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

Brisa Tatona, francuskog navijača ubila je u Beogradu grupa navijačkih bandi FK Partizan u septembru 2009. godine. Njegovi roditelji, Suzan i Alen Taton i sestra Viržin predlažu mirno rešenje spora u kome od države Srbije zahtevaju isplatu nematerijalne štete.

Zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha prema Republici Srbiji, porodica Taton zahteva od MUP Srbije 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je iz kancelarije Slobodana Ružića, advokata porodice Taton.

"Porodica Taton nijednog trenutka nije zaboravila pomoć koju su im pružili državni organi Srbije i zahvalni su što su lica koja su učestvovala u ubistvu brzo uhapšena", navodi se u saopštenju advokata.

"Bez obzira na sve to", naglašava se u saopštenju, "porodica smatra da postoji jasna objektivna odgovornost policije za ubistvo Brisa Tatona, jer bi takvu odgovornost snosila i policija Francuske, da se takav zločin desio u Francuskoj".

Porodica Taton se "iskreno nada da neće biti potrebno da se upušta u sudski spor sa Srbijom pred domaćim i međunarodnim sudovima, već da će se na miran način postići sporazum o naknadi štete koju je pretrpela.

"Porodica će naknadu iskoristiti da se smrt njihovog sina i brata nikad ne zaboravi, i nastaviće borbu za iskorenjivanje nasilja sa sportskih proredbi", navodi se u saopštenju advokata Ružić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tatonovi traže da im MUP plati 300.000 evra

Izvor: Mondo, 15.Mar.2012

Porodica Brisa Tatona, ubijenog u Beogradu, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Nastavak na Mondo...

RODITELJI BRIS TATONA OD MUP TRAŽE 300 HILJADA EVRA

Izvor: Kurir, 15.Mar.2012

Roditelji ubijenog navijača Bris Tatona od MUP Srbije zbog pretrpljenih duševnih bolova za smrt sina traže 300 hiljada evra..BEOGRAD - Traže nagodbu?..Porodica Brisa Tatona (28), francuskog navijača ubijenog u Beogradu 17. septembra 2009. godine, od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traži 300.000...

Nastavak na Kurir...

Porodica Taton traži odštetu od 300.000 evra

Izvor: EMportal, 15.Mar.2012

Advokat porodice Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog 2009. godine u Beogradu, podneo je danas Republičkom javnom pravobranilaštvu Srbije predlog za mirno rešenje spora, kojim se traži odšteta od 300.000 evra.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.