Press: Tatonov ubica sunčao se u Crnoj Gori

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2012, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Press: Tatonov ubica sunčao se u Crnoj Gori

Ubica Brisa Tatona, Đorđe Prelić, vođa navijačke grupe "Alkatraz" koji je osuđen na 35 godina zatvora, uslikan je na plaži u Crnoj Gori u avgustu, piše Press.

Press dodaje da su operativci srpske kriminalističke policije već izvesno vreme sumnjali da se Prelić krije u Crnoj Gori i da uz nečiju pomoć bez problema prelazi granicu sa Srbijom, a kako navode izvori lista on je odustao od skrivanja po Belgiji i Holandiji otkako su tamo uhapšene pojedine vođe navijača. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Prelić je tokom avgusta boravio u Crnoj Gori. Kupao se na plaži na Svetom Stefanu, a takođe je imao iznajmljen i bungalov pored ekskluzivnog Porto montenegra u Tivtu, gde je najam plaćao i do 1.000 evra dnevno, ističe Press. Policija je sumnje potvrdila kada je jedan turista iz Srbije navodno fotografisao optuženog mobilnim telefonom i poslao policiji sliku. Prepoznali ga po tetovažama:"Prelić se prema tvrdnjama svedoka slobodno šetao plažom, a u oči je upao zbog brojnih tetovaža. Poređenjem slika iz arhive jasno se vidi da je to Prelić i da su to njegove tetovaže", navode u MUP-u i dodaju: "Da li je baš turista poslao sliku Prelića ili se neki obaveštajac ili neko iz konkurentskog klana predstavio kao turista…to nije važno, ali je ona svakako autentična i snimljena je u avgustu." Inače, potraga za Prelićem je odmah počela, pa su operativci policije dostavili kolegama u Crnoj Gori sve što imaju, a hapšenje se očekivalo baš u vreme godišnjice smrti Brisa Tatona. "Međutim, u to vreme u Crnoj Gori su bile kiše, na plažama nije bilo nikoga, a kamoli begunca. Obavljeni su razgovori u Tivtu o određenim dokazima i iskazi su pokazali da je on zaista bio tu", kaže sagovornik lista i dodaje da je moguće da je optuženi dobio dojavu da mu je policija na tragu, pa je zato promenio lokaciju. Ima i novca i podršku moćnika:"Neke informacije ukazuju na to da se možda sklonio u Srbiju. Očigledno ima dosta novca i jake pomagače u skrivanju. Očigledno ima i podršku moćnika jer na neki čudan način van oficijelnih prelaza ulazi i izlazi van Srbije", piše Press. Iz Srbije pobegao 2009.Prelić je iz Srbije pobegao 2009, posle ubistva Brisa Tatona, za koje je u odsustvu, kao organizator zločina osuđen na 35 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.