Podrška grada spomen obeležju Brisu Tatonu

Izvor: RTS, 22.Jan.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška grada spomen obeležju Brisu Tatonu

Koalicija mladi protiv nasilja predala gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu više od 5.000 potpisa građana koji su podržali postavljanje spomen obeležja Brisu Tatonu.

Predstavnici Koalicije mladih protiv nasilja predali su gradonačelniku Beograda nešto više od 5.000 potpisa građana, koji su podržali inicijativu da se postavi spomen obeležje na mestu gde je pretučen francuski državljanin Bris Taton.

Predstavnici koalicije su rekli da to obeležje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne bi bilo posvećeno samo Brisu Tatonu, koji je od posledica prebijanja preminuo, već svim žrtvama nasilja na ulicama Beograda.

"To obeležje trebalo bi da podseća sve građana na ovaj nesrećan događaj i na neki način spreči takve buduće tragedije", rekao je Dušan Zlokolica iz Koalicije mladih protiv nasilja.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je podržao inicijativu i istakao da je dobro što se mladi ljudi bore protiv nasilja. Đilas je rekao da takvi događaji ne smeju da se ponavljaju i dodao da će se Grad uključiti u projekte koalicije mladih.

Predsednik komisije za imenovanje ulica Petar Đorđević je rekao da je nedavno stigla i inicijativa grupe građana da jedna ulica u Beogradu dobije ime Brisa Tatona, dodajući da će obe inicijative biti razmatrane na prvoj sednici komisije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.