UN: Iran poštuje nuklearni sporazum

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Iran poštuje nuklearni sporazum

Iran je i dalje u okvirima nuklearnog sporazuma koji je potpisano sa šest svetskih sila prošle godine, saopštila je Agencija UN za atomsku energiju.  Sporazum propisuje količine urana i teške vode, elemenata od kojih se može napraviti atomska bomba, koje Iran može da poseduje. U zamenu za smanjenje sankcija, Iran se obavezao da će držati svoje zalihe obogaćenog urana na ispod 300 kilograma i zalihe teške vode na ispod 130 tona.   

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija UN za atomsku energiju: Nuklearni sporazum se poštuje

Izvor: Blic, 08.Sep.2016

Iran je i dalje u okvirima nuklearnog sporazuma koji je potpisano sa šest svetskih sila prošle godine, saopštila je Agencija UN za atomsku energiju...Sporazum propisuje količine urana i teške vode, elemenata od kojih se može napraviti atomska bomba, koje Iran može da poseduje...U zamenu za smanjenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.