Moskva za napad na pisca Zahara Prilepina optužila SAD i Ukrajinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2023, 16:29

Moskva za napad na pisca Zahara Prilepina optužila SAD i Ukrajinu

Ruske vlasti su saopštile u subotu uveče, 6. maja da su SAD i Ukrajina odgovorni za napad na pisca bliskog Kremlju, Zahara Prilepina u Nižnjem Novgorodu, u kom je poginula jedna osoba.  Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u subotu uveče saopštilo da je Zapad, prvenstveno SAD, odgovoran za "terorističke napade" koje je počinila Ukrajina na njenoj teritoriji, posle bombaškog napada na automobil nacionalističkog pisca Prilepina. "Odgovornost za ovaj i druge terorističke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruske vlasti: Uhapšeni koji je povredio ruskog pisca delovao po naređenju Ukrajine

Izvor: Danas, 06.Maj.2023

Ruski istražitelji saopštili danas da je osumnjičeni uhapšen posle eksplozije u kojoj je povređen ruski nacionalistički pisac Zahar Prilepin i ubijen njegov vozač "postupio po uputstvima" ukrajinskih agenata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.