U SAD uhapšen Kemal Mrndžić, nadzornik ratnog logora u Čelebićima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2023, 08:05

U SAD uhapšen Kemal Mrndžić, nadzornik ratnog logora u Čelebićima

Kemal Mrndžić, bivši nadzornik logora Čelebići u kojem su tokom rata u Bosni i Hercegovini zatvoreni i mučeni civili srpske nacionalnosti, uhapšen je, 17. maja, u Bostonu, u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog navodnih lažnih tvrdnji o progonu kako bi postao izbjeglica Sjedinjenih Država, a kasnije i državljanin SAD-a. Međunarodni krivični sud Ujedinjenih nacija za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) utvrdio je da su stražari logora Čelebići počinili brojna ubistva, silovanja, te da su se bavili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SAD uhapšen Kemal Mrndžić koji se tereti za ratne zločine u logoru Čelebići

Izvor: Danas, 18.Maj.2023

Kemal Mrndžić koji je u toku rata u BiH bio nadzornik stražara u ozloglašenom logoru Čelebići uhapšen je u SAD-u i optužen po više tačaka za prevare prilikom dobijanja izbegličkog statusa i kasnije državljanstva SAD-a, javlja Klix.ba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.