U Beogradu izveden performans Stop ubijanju žena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2020, 17:20

U Beogradu izveden performans 'Stop ubijanju žena'

Nevladine organizacije Autonomni ženski centar i Žene u crnom iz Beograda, uz podršku udruženja žena Anima iz Đulića (BiH), organizovale su uličnu akciju 6. decembra na Trgu Republike u Beogradu, pod imenom „Stop ubijanju žena“. U okviru ovog protesta izvedena je scenska akcija „Ženski životi su važni“. U 2020. godini u Srbiji su od strane partnera ili drugog člana porodice ubijene najmanje 22 žene, a u još 5 slučajeva postoji sumnja da se radi o femicidu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i nasilje nad ženama: Od početka 2020. ubijene 22 žene

Izvor: Danas, 06.Dec.2020

BBC Najmanje 22 žene od početka 2020. godine ubio je partner ili drugi član porodice, a u još pet slučajeva postoji sumnja da se radi o femicidu. „Sedam žena ubijeno je nožem, pet sekirom, tri pištoljem, tri su prebijene do smrti, jedna je ubijena automatskom puškom, jedna aktiviranjem bombe,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.