Tufenkdži: Povećaćemo razmjenu sa BiH na milijardu dolara

Izvor: Cafe.ba, 13.Dec.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tufenkdži: Povećaćemo razmjenu sa BiH na milijardu dolara

ANKARA - Turska će učiniti sve da poveća trgovinsku razmjenu sa Bosnom i Hercegovinom, izjavio je ministar trgovine i carina Turske Bulent Tufenkdži i dodao da je cilj Turske da tu razmjenu poveća na milijardu dolara.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da povećamo trgovinsku razmjenu sa Bosnom i Hercegovinom, a koja trenutno iznosi 500 miliona dolara. Istu namjeru i odlučnost vidimo i kod predstavnika BiH", rekao je Tufenkdži na sastanku Poslovnog savjeta Turske-BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u Istanbulu, prenosi Capital.ba.

U BiH trenutno posluje blizu 50 kompanija iz Turske, naveo je on.

"Raduje nas da se među deset firmi u BiH koje imaju najveći izvoz nalaze dvije turske kompanije. Značajan je i kredit Zirat banke od skoro 150 miliona evra koji je podijeljen ljudima koji su pogođeni ratom", istakao je turski ministar.

Predsjedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović rekao je da su tokom posjete Turskoj održani značajni sastanci u vezi sa ekonomskim pitanjima.

"Imamo jasan plan koji smo napravili mjesecima ranije. Riješićemo birokratske probleme u vezi sa poslovanjem u BiH. Promijenićemo neke zakone. Ono što od vas tražimo je ne samo da ulažete u BiH nego da investirate zajedno sa bh. privrednicima u trećim zemljama", rekao je Čović.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je istakao da je BiH u posljednje vrijeme postigla značajan ekonomski napredak.

"U proteklih godinu dana u ekonomskom smislu napravili smo vrlo važne korake. Jačanje

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Tufenkdži: Povećaćemo razmjenu sa BiH na milijardu dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2015

ANKARA - Turska će učiniti sve da poveća trgovinsku razmjenu sa Bosnom i Hercegovinom, izjavio je ministar trgovine i carina Turske Bulent Tufenkdži i dodao da je cilj Turske da tu razmjenu poveća na milijardu dolara..."Učinićemo sve što je u našoj moći da povećamo trgovinsku razmjenu sa Bosnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.