Sutra krajem dana naoblačenje i padavine

Izvor: Cafe.ba, 10.Mar.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra krajem dana naoblačenje i padavine

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje blagi rast temperature vazduha, a prema kraju dana naoblačenje i nove padavine.

Ujutro i prije podne biće prohladno, slab mraz na planinama na istoku, a magla pored rijeka i po kotlinama. Tokom dana biće više sunčanih intervala, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne očekuje se naoblačenje, a prema večeri u pojedinim mjestima počeće da pada slaba kiša, u višim predjelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << slab snijeg.

Kiša će prvo početi da pada na sjeveru i sjeverozapadu. Uveče i prema noći padavine će se premještati južnije i istočnije, kada će na sjeveru i sjeveroistoku biti i suvih intervala.

Jutarnja temperatura od minus šest na planinama, a u većini krajeva od minus tri do tri stepena. Najviša dnevna od sedam do 12, na sjeveroistoku i krajnjem zapadu lokalno i do 14 stepeni. Na jugu će biti 14 stepeni.

Slabih padavina biće i u četvrtak, a popodne može biti i kratkotrajnih pljuskova. U petak se samo na planinama na istoku očekuju slabe padavine.

U Srpskoj i FBiH preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Trebinje je danas bilo najtoplije sa 13 stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno 13.00 časova, dok je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici - minus sedam stepeni.

Na Čemernu je bilo nula stepeni, u Kalinoviku jedan, na Han Pijesku dva, u Gacku tri, na Ivan-sedlo četiri, u Mrkonjić Gradu i Nevesinju pet, Prijedoru i Rudom šest, a sedam na Sokocu, u Srebrenici, Driniću, Foči, Mrakovici, Ribniku, Bugojnu i Jajcu.

Osam stepeni je bilo u Višegradu, Goraždu, Livnu i Sarajevu, devet u Zvorniku, Bileći i Gradačcu.

U Bijeljini, Doboju, Tuzli, Zenici i Bihaću u 13.00 časova izmjereno je deset stepeni, 11 u Novom Gradu, Srpcu, Drvaru i Sanskom Mostu, a 12 u Mostaru i Stocu.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Nova promjena vremena

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2015, 09:52

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas poslije podne očekuje se nova promjena vremena i nove padavine, kiša u nižim, a snijeg u višim predjelima...Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i sa blagim porastom temperature vazduha, saopšteno je iz Republičkog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.