Sud u Švedskoj ponovo kaznio Gretu Thunberg

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2023, 21:41

Sud u Švedskoj ponovo kaznio Gretu Thunberg

Sud u Švedskoj u srijedu je ponovo kaznio klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg jer je tokom ekološkog protesta na jugu zemlje u julu ove godine bila nepokorna prema policiji. Okružni sud u Malmeu naložio joj je da plati kaznu od 2.250 kruna (206 dolara). Thunberg koja je već bila kažnjena za sličan prekršaj, učestvovala je 24. jula u ekološkom protestu na naftnom terminalu u Malmeu gdje su aktivisti sjedenjem blokirali pristup, pa ih je policija uklonila. Ona je 15. septembra optužena za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Greta Tunberg ponovo nepokorna policiji na ekološkim protestima, pa kažnjena

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2023

Sud u Švedskoj danas je ponovo kaznio klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg jer je tokom ekološkog protesta na jugu zemlje u julu ove godine bila nepokorna prema policiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.