Sud BiH o hapšenju sutkinje Miletić: Povjerenje građana je na najnižem nivou

Izvor: Cafe.ba, 26.Feb.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH o hapšenju sutkinje Miletić: Povjerenje građana je na najnižem nivou

- Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso je posebno naglasila kako je potrebno da sudije posjeduju sve potrebne moralne kvalitete prilikom obavljanja svoga posla

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso je danas, na konferenciji za medije povodom hapšenja Azre Miletić, sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, izjavila da istraga u slučaju sutkinje Miletić još uvijek traje te da će rezultati pokazati o čemu je riječ, javlja Anadolu Agency (AA).

"Naš dosadašnji rad ne smije >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << biti doveden u pitanje. Naši principi rada moraju biti pooštreni, ne samo na Sudu, nego u svim regulatornima agencijama, jer je povjerenje građana na najnižem nivou", istakla je Kreso napominjući kako je ovo prilika koja treba biti iskorištena da se zaštiti integritet pravosuđa u BiH.

Posebno je naglasila kako je potrebno da sudije posjeduju sve potrebne moralne kvalitete prilikom obavljanja svoga posla.

"Molim da se ne dovodi u sumnju naš predani rad. Sud će nastaviti obavljati svoje dužnosti u skladu sa pravdom", kazala je Kreso i dodala da je hapšenje sutkinje Maletić prilika da se ispita korupcija u pravosuđu u BiH.

"Istraga još uvijek traje a rezultati istrage će pokazati o čemu je riječ. Nemam informacije da su druge sudije umiješane u korupciju", rekla je Kreso.

Na kraju je naglasila da se povjerenje građana u pravosuđe može očuvati donošenjem odluka sudija koje su bazirane na dokazima i pravdi.

Sutkinja Suda BiH Azra Miletić uhapšena je jučer zbog sumnje da je primala mito. Miletić sutkinja u Apelacionom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Kreso: Pooštriti principe rada sudija

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2015

SARAJEVO - Predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso izjavila je danas da hapšenje sudije Apelacionog odjeljenja Suda BiH Azre Miletić predstavlja priliku da se otvori široka rasprava o korupciji u pravosuđu BiH i poručila da sada moraju biti pooštreni principi rada sudija, ali i u svim regulatornim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.