Šteta od poplava veća od sto miliona maraka

Izvor: RSplaneta.com, 24.Jun.2010, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta od poplava veća od sto miliona maraka

Situacija u većini područja RS, koja su od utorka ujutro pogođena katastrofalnim poplavama juče je bila nešto povoljnija zbog prestanka padavina, ali stanje je i dalje veoma teško u Derventi, Srpcu, Modriči, Tesliću, Prnjavoru i Bijeljini. Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik juče je, prilikom posjete poplavljenim područjima u Janji, rekao da prema prvim procjenama, šteta koju je poplava nanijela opštinama u Srpskoj iznosi više od sto miliona maraka. Ocijenio je da će šteta u poljoprivredi uticati na ukupan bruto društveni proizvod. Dodik je rekao da će Vlada RS, poslije sagledavanja svih posljedica poplava u RS, vidjeti koji će obim mjera pomoći biti usmjeren "možda potpisivanjem katastarskog poreza ili na neki dugi način".
Pogledaj vesti o: Poplava u Bijeljini,   Poplave

Nastavak na RSplaneta.com...






Povezane vesti

Opštinama i Civilnoj zaštiti 23,1 milion KM

Izvor: Capital.ba, 24.Jun.2010

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske (RS) odobrila je 20 miliona KM   iz Razvojnog programa RS za područja pogođena vremenskim neprilikama  i donijela odluku o raspodjeli ranije odobrenih  2,5 miliona KM za 17 opština pogođenih poplavama, te dodatnih 600.000 KM za potrebe Republičke civilne zaštite...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RSplaneta.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RSplaneta.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.