Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: U toku hapšenja osumnjičenih za terorizam

U Sarajevu je u toku velika akcija Specijalne jedinice federalne uprave policije u kojoj sudjeluje preko 100 policajaca. Akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine potvrđeno je za RSE iz ove institucije.

Pretreseno je više stambenih lokacija na širem području Sarajeva, a uhapšeno je 11 osoba koje se sumnjiče za terorizam, a kako mediji javljaju uhapšen je i jedan od glavnih vođa grupe koja je pripremala teroristički napad.

U akciji je izuzeta velika količina dokumentacije koja dokazuje da su ove osobe pripremale teroristički napad.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENO 11 U BiH: U pretresima pronađen plan terorističkog napada i zastava Islamske države!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2015

SARAJEVO - U Sarajevu se od ranih jutarnjih sati sprovodi antiteroristička akcija Specijalne jedinice Federalne uprave policije u kojoj učestvuje više od 100 policajaca...Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije, rekao je da je 11 osoba uhapšeno zbog sumnje na terorizam. Kako se nezvanično...

Nastavak na Kurir...

Uhapšeni u akciji »Rez« planirali teroristički napad u Sarajevu za Novu godinu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2015

SARAJEVO - Jedanaest osoba uhapšenih u akciji "Rez" koju je provela Federalna uprava policije postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH planirali su teroristički napad u Sarajevu za Novu godinu, prenosi Klix.ba iz dobro obaviještenih izvora...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.