Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić: Nastava na bosanskom jeziku rješenje za krizu

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić razgovarao je danas u Banja Luci sa šefom misije OSCE u BiH Jonathanom Moorom o obrazovnom procesu u Republici Srpskoj te problemima sa kojima se susreću Bošnjaci.

Salkić je upoznao je Moora sa zaključcima sastanka koji je održao u Banja Luci sa roditeljima bošnjačkih učenika s područja Bosanske Gradiške, Bratunca, Doboja, Kotor Varoši, Koraja i Lopara, Zvronika i Žepe, kao i sa zaključcima sastanka koje sa roditeljima održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u Zvorniku.

Kabinet potpredsjednika pozdravio je napore OSCE-a u rješavanju ovog gorućeg problema i očekivati je da se još aktivnije uključi, jer smatramo da OSCE jedini ima mehanizam kojim mogu pomoći da se dođe do rješenja kojim bismo bili svi zadovljni - rekao je Salkić.

Potpredsjednik RS je iskazao opredjeljenje roditelja i svih Bošnjaka u ovom entitetu da je bosanski jezik jedina opcija i da Ministarstvo prosvjete i kulture RS treba da prihvati tu činenicu.

Dodao je da je to jedinstven zaključak svih održanih sastanaka koji bi vlasti u bh. entitetu RS trebali imati u vidu, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.