Sa izbeglicama u Preševu: Promrzli i bolesni čekaju voz za dalje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa izbeglicama u Preševu: Promrzli i bolesni čekaju voz za dalje

U prihvatnom centaru u Preševu, u ovim ledenim danima, veliki je broj porodica sa malom decom. Dnevno se u kampu za pomoć obrati i do dvestotine promrzlih i bolesnih. Posle medicinske pomoći, čaja i obroka u šatorima sa grejanjem, nastavljaju put dalje. Oni koji nemaju novca za autobus, ka Hrvatskoj kreću vozom sa obližnje železničke stanice, koji stprljivo čekaju i po nekoliko sati.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

RSE sa izbeglicama u Preševu: Promrzli i bolesni čekaju voz za dalje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2016

Priliv izbeglica iz Makedonije u Srbiju umanjen je od kada su makedonske vlasti odlučile privremeno da zatvore granicu sa Grčkom za izbegle sa Bliskog istoka. Njih oko 600 čekalo je na makedonskoj granici nastavak puta ka zemljama zapadne Evrope u momentu kada vlasti u Srbiji, jednoj od tranzitnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.