Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija obustavila radove na izgradnji nuklearke u Turskoj

Rusija je obustavila radove na izgradnji nuklearne elektrane u turskom gradu Mersinu.

Izgradnja nuklearne elektrane u Mersinu, prve takve vrste u Turskoj, bila je strateški projekt dviju zemalja, a smatra se da je Rusija već uložila skoro milijardu dolara.

Ruski Rosatomslužbeno je obustavio radove, saopćio je zvaničnik turskog Ministarstva energije, prenosi Reuters.

Također, objavljeno je da Turska već traga za novim partnerom u ovom projektu.

Izgradnja prvog reaktora trebala je biti završena do 2019. godine, a završetkom elektrane snage 1.200 megawata Turska je trebala postati nezavisna od uvoza električne energije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija obustavila radove na izgradnji nuklearke u Turskoj

Izvor: Blic, 09.Dec.2015

Ruska državna kompanija Rosatom obustavila je radove na izgradnji prve nuklearne elektrane u Turskoj, saopštili su danas turski zvaničnici, u vreme pooštravanja tenzija između Moskve i Ankare nakon što je Turska oborila ruski vojni avion u blizini tursko-sirijske granice...Rosatom, međutim, nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.