Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2015, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest sindikata u Beogradu povodom Međunarodnog dana rada

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" organizovaće danas, 1. maja, protestno okupljanje radnika povodom Međunarodnog praznika rada.

Glavna poruka sindikata iz Prvomajskog proglasa biće "Razvoj i rad za sve, zarade i penzije od kojih se može pristojno živeti, a ne samo preživljavati".

Protest će početi na Trgu Nikole Pašića, u 10.30, a učesnici će otići na Slaviju i položiti cveće na spomenik Dimitriju Tucoviću, a pred Vladom Srbije ostaviti poruke.

Na protestu će učestvovati i Udruženje sindikata penzionera Srbije, koje je pozalo sve penzionere da im se pridruže.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvomajska buna: Radnici izašli na ulice Beograda

Izvor: Mondo, 01.Maj.2015

Nekoliko hiljada članova sindikata obeležilo je danas 1. maj, Međunarodni praznik rada, protestnim skupom i šetnjom centrom Beograda...Protest je održan u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost",..Obraćajući se okupljenima na...

Nastavak na Mondo...

PROTEST Više hiljada ljudi okupilo se povodom Međunarodnog praznika rada

Izvor: Blic, 01.Maj.2015

Više hiljada radnika okupilo se danas na protestu koji su povodom Međunarodnog praznika rada organizovali Samostalni savez sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" na Trgu Nikole Pašića...Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", kaže da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.