PROTEST Sindikati se okupili povodom Međunarodnog praznika rada

Izvor: Blic, 01.Maj.2015, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST Sindikati se okupili povodom Međunarodnog praznika rada

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" organizovali su danas na Trgu Nikole Pašića protestno okupljanje radnika povodom Međunarodnog praznika rada.

Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenog granskog sindikata  "Nezavisnost", kaže da je vreme da se radnici spuste na ulicu i da se bore za svoja prava.

- Odbijamo da sve radnike trpaju u isti koš, jer su pravi radnici danas ovde, sa nama. Zakon o radu se neće menjati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali pokrećemo inicijativu da nam se vrati ono što su nam uzeli, a ne da nam daju povišicu - rekao je  predsednik UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović je poželeo srećan Prvi maj radnicima, ali je takođe čestitao i onima koji danas roštiljaju.

- Još su se u Čikagu, 1883. godine radnici borili za naša prava. Da imamo posao, da ne radimo prekovremeno, a da nismo plaćeni za to. Borili su se za prava da rade i školuju svoju decu, za prava penzionera. Ponosan sam na to što vas ove godine ima više nego prethodne - rekao je Ljubisav Orbović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.