Privremena obustava saobraćaja na putu Doboj - Tuzla

Izvor: Cafe.ba, 15.Avg.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremena obustava saobraćaja na putu Doboj - Tuzla

BANJALUKA, - Zbog izvođenja minerskih radova danas će privremeno biti obustavljen saobraćaj kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela na putnoj dionici Doboj - Tuzla, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Saoraćaj će biti obustavljen od 13.30 do 14.00 časova.

Iz AMS navode da će sutra na putu Novi Grad - Hašani biti održani maraton i polumaraton "Stazama Branka Ćopića".

Vozačima se jutros savjetuje opreznija vožnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zbog klizavog kolovoza u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina iz AMS skreću pažnju na opasnost od odrona i na izmijenjen režim saobraćaja na putevima na kojima se sa izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske podsjećaju da je na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut prekinut saobraćaj. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putu Lopare - Površnice, dok na putnom pravcu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica saobraćaju samo putnička vozila.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Jajce - Banjaluka, u mjestu Lučina, Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Caparde - Karakaj i Šepak - Han Pogled, te na regionalnom putu Bušletić - Modriča u Osječanima, Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Bratunac - Fakovići, Tišća - Caparde i LJubovijski most - Drinjača, Podgradci - Mrakovica, Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu dionica Zeleni Jadar - Srebrenica zbog deminiranja dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 21. avgusta.

Zbog radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac - Mitrovići.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u prnjavorskom mjestu Vijaka. Predviđeno je da radovi traju do 15. avgusta.

Na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine dolaziće do obustava saobraćaja zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja preko mosta u mjestu Dragalovci na putu Gornja Vijaka dva - Razboj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra, kao i na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

Iz AMS vozače upozoravaju na maglu na dionicama u centralnim, zapadnim i istočnim krajevima FBiH. Usporeno se saobraća na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, u mjestu Lučina, zbog sanacije klizišta, zatim Tuzla - Šićki Brod, LJubuški - Grude, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Auto-moto savezu i danas očekuju veće gužve na prelazu Doljani, pa vozačima koji idu prema Dubrovačkoj regiji preporučuju korištenje graničnih prelaza Trebimlja - Čepikuće /Ravno - Slano/ ili Ivanica /Trebinje - Dubrovnik/.

Onima koji se kreću prema Makarskoj ili sjevernije preporuka je da koriste prelaze Bijača, Crveni Grm, Zvirići, Gorica ili Orahovlje.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.