Pripadnici Vagnera došli u Centralnoafričku Republiku da obezbeđuju referendum

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2023, 19:55

Pripadnici Vagnera došli u Centralnoafričku Republiku da obezbeđuju referendum

Nekoliko stotina "iskusnih" Vagnerovih boraca stiglo je u Centralnoafričku Republiku (CAR) da obezbeđuju referendum 30. jula, saopštila je u nedelju, 16. jula, ova ruska privatna bezbednosna kompanija. CAR, koji je opterećen problemima i Vagnerovi plaćenici mu već pomažu vladi u borbi protiv pobunjenika, glasaće o ustavnoj promeni koja bi mogla omogućiti predsedniku Faustinu Aršanžu Tuaderi da se kandiduje za treći mandat. "Još jedan avion je stigao u Bangi sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Centralnoafričku Republiku stiglo nekoliko stotina boraca ruske paravojne grupe Vagner

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2023

Nekoliko stotina "iskusnih" boraca ruske paravojne grupe Vagner stiglo je u Centralnoafričku Republiku da "osiguraju bezbednost" uoči referenduma 30. jula u toj zemlji, saopštila je danas grupa povezana sa Vagnerom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.