Postavljanje optičkog kabla - najznačajnija investicija

Izvor: Cafe.ba, 11.Avg.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljanje optičkog kabla - najznačajnija investicija

Najznačajnija investicija "Elektrodistribucije" Šamac u ovoj godini jeste postavljanje optičkih kablova u vrijednosti od oko 90.000 KM, koje će donijeti uštede u troškovima očitavanja električne energije, izjavio je upravnik Radne jedinice "Elektrodistribucije" Šamac Vedaran Đurđević.

"Optički kabl biće postavljen na liniji od Radne jedinice Modriča do graničnog dijela prema Šamcu, a kada taj posao bude završen nastavićemo prema drugom kraju opštine, Obudovcu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << rekao je Srni Đurđević.

Prema njegovim riječima, okvirna investicija izgradnje optičkog voda prema Miloševcu, opštima Modriča, i Gornjoj Slatini u šamačkoj opštini iznosi do 60.000 KM, izgradnja optičkog voda prema Obudovcu 30.000 KM, a tačna vrijednost će biti poznata kada počne realizacija.

Đurđević je naglasio da tokom cijele godine radnici "Elektrodistribucije" nastavljaju aktivnosti na sanaciji štete od poplava.

"Rađena je sanacija elektroenergetskih objekata koji su oštećeni usljed poplave da bi se obezbijedilo kontinuirano snabdijevanje stanovništva električnom energijom, te nastavljena zamjena dotrajalih drvenih stubova betonskim", precizirao je Đurđević.

On je naveo da je na području ove radne jedinice ostalo još 100 drvenih stubova, uglavnom u selima, koje treba zamijeniti do kraja ove ili početka naredne godine.

"Ugrađujemo optički kabl, što će doprinijeti smanjenju troškova u vezi sa očitanjem potrošnje električne energije i nastavljamo izmještanje mjernih uređaja kupaca na stubove. Ostalo je oko šest odsto neizmještenih brojila i završetak tog posla doprinijeće tačnosti i kontroli očitavanja utroška električne energije kod krajnjih kupaca", dodao je Đurđević.

Đurđević je naveo da se isporuka električne energije na ovom području nesmetano odvija, ponekad dolazi do neočekivanih prekida zbog vremenskih neprilika ili kvarova na koje u "Elektrodistribuciji" ne mogu uticati, ali se trude da kvarova bude manje i da obezbijede nesmetanu isporuku.

"Naplata je zadovoljavajuća u zacrtanim planovima, imajući u vidu koliko je stanovništvo stradalo u poplavama", rekao je Đurđević i pozvao kupce električne energije da izmiruju obaveze.

Na šamačkom području registrovano je 7.000 potrošača električne energije.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.