Novi razgovori SDA, HDZ-a i DF-a bez dogovora: Izetbegović tvrdi da je rješenje blizu

Izvor: Cafe.ba, 10.Mar.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi razgovori SDA, HDZ-a i DF-a bez dogovora: Izetbegović tvrdi da je rješenje blizu

- Zamjenik predsjednika SDA Izetbegović je nakon sastanka rekao da su predstavnici stranaka blizu rješenja, ali da o detaljima neće moći govoriti

SARAJEVO (AA) - Novi razgovori zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem i predstavnikom Demokratske fronte (DF) Damirom Bećirovićem u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) danas nisu donijeli konačan dogovor o >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << raspodjeli resora u Vladi Federacije BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenik predsjednika SDA Izetbegović je nakon sastanka rekao da su predstavnici stranaka blizu rješenja, ali da o detaljima ne može govoriti.

"Veoma smo blizu rješenja. Nadam se da ćemo sutra ili prekosutra imati sve to. Još uvijek nije sve završeno", rekao je Izetbegović novinarima u zgradi Predsjedništva BiH.

Čović je rekao da nije bilo trilaterale i da je održao sastanak s Izetbegovićem koji je prethodno razgovarao s Bećirovićem.

"Idemo ka nekom rješenju. Kako ćemo to rješenje usaglasiti, vidjet ćemo. To je još tajanstveno. Nema smisla sjedati za sto pa da neko ustane. Mislim da smo blizu tog dogovora. Ministarstvo financija apsolutno ide HDZ-u. Ako DF bude želio financije nema sagovornika u HDZ-u", rekao je Čović i dodao "da do petka imamo Vijeće ministara i Federaciju".

Ranije danas, Izetbegović i Čović su održali sastanak na kojem je zamjenik predsjednika SDA predsjedniku HDZ-a iznio detalje sastanka između predstavnika SDA i DF-a koji je održan sinoć u Sarajevu.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović ne da finansije

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2015

SARAJEVO - Dramatično je danas bilo u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdje su se odvijali pregovori o formiranju vlasti u Federaciji BiH...Lideri dvije od tri stranke koje su u februaru usaglasile da formiraju federalnu vlast - Bakir Izetbegović (SDA) i Dragan Čović (HDZ) sastali su se...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.