Nemačka policija zaustavila ultradesničare na granici sa Poljskom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2021, 18:12

Nemačka policija zaustavila ultradesničare na granici sa Poljskom

Nemačka policija saopštila je 24. oktobra da je zaustavila više od 50 pripadnika ekstremno desničarske grupe, naoružane biber sprejom, bajonetom, mačetom i palicama, koja je pokušala da patrolira poljskom granicom kako bi sprečila migrante da uđu u zemlju. Veruje se da grupa podržava krajnje desničarsku stranku "Treći put", za koju se sumnja da je povezana sa neonacističkim grupama. Ova stranka je pozvala svoje članove da preduzmu akciju protiv prelaska migranata na graničnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka policija presrela ultradesničare na granici sa Poljskom

Izvor: Danas, 24.Okt.2021

Nemačka policija je danas saopštila da je primorala ekstremno desnu grupu da napusti područje nemačko-poljske granice kojim je pokušala da patrolira kako bi sprečila ulazak migranata u zemlju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.