Mokri i klizavi kolovozi

Izvor: Cafe.ba, 23.Okt.2014, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mokri i klizavi kolovozi

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira što zakonski nije stupila na snagu obaveza o njenom posjedovanju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Počeli su radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << na deminiranju terena na dionici puta Doboj - Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega će u vremenu od 8.00 do 15.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 21. novembra.

Zbog radova na sanciji mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na dionici Rogolji - Mrkonjić Grad - Jezero doći će do obustave saobraćaja u periodu od 24. oktobra do 30. novembra.

U početnom trajanju radova na mostovima predviđena je izmjena režima saobraćaja tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom uz povremene obustave saobraćaja u trajanju od 30 minuta.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj se za sva vozila preusnjerava na obilaznicu oko mosta dužine od 150 metara na mostu Paljevac i na mostu Balkana u dužini od 370 metara.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izgradnje kišne i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Jednom trakom u dužini od desetak metara saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac, usljed ulegnuća kolovoza.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, a povremene petnaestominutne obustave saobraća biće aktivne danas od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se zbog odrona jednom trakom odvija i na regionalnim putevima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača, a zbog klizišta na regionalnim putevima Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, vrše se od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Brod - Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

APEL Oprezno na putevima zbog kiše i snega

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Auto moto savez Srbije (AMS S) pozvao je danas vozače da, zbog osetnog pada temperature, obilnih kiša u nižim predelima i snega na planinama koji se očekuju tokom dana, kao i magle koja smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj, brzinu kretanja prilagode uslovima na putu...Prema podacima Uprave granične...

Nastavak na Blic...

Kolovozi mokri, magla smanjuje vidljivost

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 07:28

U većem delu Srbije saobraćaj se odvija po mokrim kolovozima, dok magla smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS)...U višim planinskim predelima, moguća je susnežica a tokom večeri zbog niske temeprature moguća je pojava poledice. Vozačima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.