Lipovača i Gluhalić pušteni na slobodu

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipovača i Gluhalić pušteni na slobodu

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača i vlasnik poduzeća "Agra" Alen Gluhalić, osumnjičeni za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pušteni su večeras na slobodu iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Luke u Bihaću, po nalogu Kantonalnog suda.

Kantonalni sud donio je rješenje kojim se odbija prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona za produženje pritvora za 60 dana.

Radnici i obezbjeđenje KPZ-a Luke nisu dopustili novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i fotoreporterima da priđu osumnjičenima, koji su zavod napustili sa članovima svojih porodica, prenijeli su federalni mediji.

Lipovača i Gluhalić uhapšeni su 17. decembra, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u slučaju rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra STENS.

Početna cijena radova na STENS-u iznosila je 810.000 KM, a na kraju je, zbog više aneksa ugovora o dodatnim radovima, naplaćeno 1,7 miliona maraka.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Lipovača i Gluhalić pušteni na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača i vlasnik poduzeća "Agra" Alen Gluhalić pušteni su na slobodu oko 18 sati iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Luke u Bihaću, po nalogu Kantonalnog suda, koji je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva USK-a za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.