Lipovača uskoro na slobodi

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipovača uskoro na slobodi

BIHAĆ - Rješenjem vijeća Kantonalnog suda u Bihaću odbijen je prijedlog Tužilaštva Unsko- sanskog kantona (USK) da se pritvor Hamdiji Lipovači i Alenu Gluhaliću produži za 60 dana i naloženo je odmah da se pritvorenici puste na slobodu.

Ovo je za Agenciju FENA izjavio branilac Hamdije Lipovače, advokat Salih Hodžić.

''Tužilaštvo ima pravo u roku tri dana da uloži žalbu na ovakvu odluku suda, ali mi očekujemo da će i ta žalba biti odbijena od Vrhovnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), s obzirom na to da smatramo, kao i ranije što smo smatrali, da ne postoje stvarni uslovi da se taj pritvor produži'', istakao je Hodžić.

Na pitanje šta stoji u obrazloženju suda, kazao je da je ono vrlo opširno, na 15 stranica, te da nije još uvijek stigao sve pročitati.

''Rasprava povodom prijedloga je trajala dugo, dva i po sata, i ja sam zadovoljan  ovakvom odlukom suda '', dodao je Hodžić.

Lipovača i Gluhalić trebali bi uskoro biti pušteni na slobodu, a Hodžić je izrazio nadu da će sa slobode i njegov branjenik Lipovača moći bolje da organizuje svoju odbranu i aktivno učestvuje u njenom pripremanju.

Podsjećamo, Lipovača i Gluhalić uhapšeni su 17. decembra, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, u slučaju rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra STENS.

Lipovača se sumnjiči da je kao načelnik uime OpŠTine 2007. godine potpisao službenu ispravu u koju je unio netačne podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom, ali drugim novčanim iznosom, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za izvođača radova - bihaćku firmu "Agra", u vlasništvu Alena Gluhalića.

Početna cijena radova na STENS-u iznosila je 810.000 KM, a na kraju je zbog više aneksa ugovora o dodatnim radovima naplaćeno 1,7 miliona maraka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lipovača i Gluhalić pušteni na slobodu

Izvor: Cafe.ba, 16.Jan.2015

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača i vlasnik poduzeća "Agra" Alen Gluhalić, osumnjičeni za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, pušteni su večeras na slobodu iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Luke u Bihaću, po nalogu Kantonalnog suda...Kantonalni sud donio...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.