Kupujemo po dvije paprike i paradajza: Rast cijena u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2022, 16:45

'Kupujemo po dvije paprike i paradajza': Rast cijena u BiH

Svako se nečega odrekao, neko manje neko više, komentariše jedna od sagovornica Radija Slobodna Evropa (RSE) talas poskupljenja koji nije zaobišao ni Bosnu i Hercegovinu (BiH). Statistike govore da bi tako zaista moralo biti. Naime, cijene u maju su bile više za 14,4 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine. Prevoz je u godinu dana porastao za više od 30 odsto, hrana i bezalkoholni napici skoro za 23 odsto, a stanovanje i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Inflacija u BiH guta sve pred sobom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022, 07:25

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene proizvoda i usluga koji se koriste za ličnu potrošnju u BiH u maju 2022. godine u odnosu na isti perod lani veće su za čak 14,4 odsto, pokazuju to podaci Agencije za statistiku BiH, dok s druge strane ekonomski analitičari i potrošači smatraju da to nije tačno ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.