Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca

Izvor: Cafe.ba, 12.Sep.2014, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca

Zbog izlivanja rijeke Japre na kolovoz u mjestu Suhača od jutros je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Blagaj - Japra, a alternativni pravac ne postoji, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radi izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača danas od 8.00 do 16.00 časova vozila neće moći saobraćati dionicom regionalnog puta Kola - Stričići. Alternativni pravac je put Kola - Ledenice - Stričići.

U Federaciji BiH zbog klizišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Ostrožac - Cazin, pa se vozila preusmjeravaju preko Brekovica. Zbog podzemnih voda otežano se saobraća i na putevima na širem području Bihaća.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH za sada se saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja. Vozi se uglavnom po mokrim i klizavim kolovozima, podebno na području Hercegovine, gdj kiša i dalje pada.

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim mjestima u dolini rijeke Drine, te u višim predjelima i preko planinskih prevoja romanijske regije i na zapadu, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost odrona.

Zbog izgradnje kružnog toka kod Opšte bolnice u Brčkom do 10. oktobra saobraćaj će biti otežan. Za vrijeme izgradnje saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, ulicama Banjalučka - Ibrahimbegovića - Klanac - Centar iz prvca Bijeljine i Čelića.

Učesnici saobraćaju u periodu izvođenja radova treba da se pridržavaju uputstava dobijenih vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionicama na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja i obavezno je poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova u okviru projekta vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići u terminu od od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Usporeno se saobraća na putnim pravcima Caparde - Karakaj i Bratunac - Sikirići zbog radova na rekonstrukciji.

Na magistralnom putu Brod - Odžak zbog deminiranja terena na lokalitetu Šikare u mjestu Liješće dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 7.00 do 15.00 časova.

U mjestu Zapeće u toku su radovi na regionalnom putu Prisika dva - Vitovlje zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da radovi traju do 26. septembra.

Jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde, LJubovijski most - Drinjača, Bratunac - Fakovići, Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

I dalje se zbog odrona ne saobraća na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Na dionici autoputa Visoko - Podlugovi kroz Federaciju BiH zbog deminiranja terena kod kasarne u Visokom preusmjeren je saobraćaj u preticajnu traku od 7.30 do 14.30 časova. Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionici Podlugovi - Jošanica, gdje je u toku sanacija mosta.

Zbog radova obavezno je poštivanje saobraćajne signalizacije na putevima Srbljani - Bosanska Krupi, Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Iz AMS vozače upozoravaju da prilagode brzinu kretanja vozila zbog povećanog prisustva djece školskog uzrasta na saobraćajnicama u zonama osnovnih i srednjih škola. Povodom toga pokrenuta je preventivna kampanja pod nazivom "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koja će trajati do 30. septembra.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2014

BANJALUKA - Zbog izlivanja rijeke Japre na kolovoz u mjestu Suhača od jutros je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Blagaj - Japra, a alternativni pravac ne postoji, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske...Radi izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača danas...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.