Ivanić: RS i entiteti nisu bili tema

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: RS i entiteti nisu bili tema

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić tvrdi da Republika Srpska i entiteti uopšte nisu bili tema njegovog prijedloga o jednostavnijem mehanizmu koordinacije.

Ivanić kaže da problem entiteta u mehanizmu koordinacije u BiH nikada nije postojao, odnosno ako Republika Srpska odluči da je protiv neke odluke, svi organi to moraju da prihvate.

On pojašnjava da je govorio isključivo o kantonima u Federaciji BiH /FBiH/ i potrebi da se Predsjedništvu BiH ili Savjetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ministara BiH omogući da reaguju zato što svaki od 10 kantona u FBiH ima mogućnost da, kad god im to padne na pamet, blokiraju evropski put BiH.

Prema njegovim riječima, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović potpuno su obrnuli njegovu tezu o mehanizmu koordinacije u BiH kako bi izazvali lažni problem u političkom životu i skrenuli pažnju sa pravog problema u Republici Srpskoj - kriminala i lopovluka u njihovom okruženju.

"Izjave Dodika i Cvijanovićeve da ja želim da preuzmem nadležnost u ovoj oblasti su potpuna zloupotreba teze. Republika Srpska i entiteti uopšte nisu bili tema mog prijedloga o jednostavnijem mehanizmu koordinacije", rekao je Ivanić, koji je i član predsjedništva BiH.

Ivanić dodaje da Predsjedništvo BiH nikada nije imalo, niti će imati namjeru da donosi odluke suprotne odlukama entiteta, saopšteno je iz PDP-a.

Ivanić tvrdi da Dodik vrlo dobro zna da on, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nema namjeru da preuzme entitetsku nadležnost.

On je naglasio da Dodik i Cvijanovićeva, ako zaista toliko brinu o Republici Srpskoj, odmah treba da se založe za hitno rješavanje gorućih slučajeva koji predugo traju.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.