Istočna Ilidža: Uhvaćen bjegunac iz Crne Gore sa 15,5 kilograma kokaina

Izvor: Cafe.ba, 09.Dec.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočna Ilidža: Uhvaćen bjegunac iz Crne Gore sa 15,5 kilograma kokaina

Vozač koji je u utorak tokom policijske potjere sletio pasatom u mjestu Krupac, opština Istočna Ilidža, je švercer droge Enis Memić (31) iz Prijepolja, koji je bio u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je u Crnoj Gori golfom usmrtio policajca.

Da se nije odrekao kriminalnih aktivnosti, ispostavilo se nakon prekjučerašnje nezgode, pošto su policajci u automobilu koji je vozio pronašli 12 plastičnih paketa punih marihuane, teške 15,5 kilograma! >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Dramatična situacija zabilježena je u utorak u Krupcu, gdje su policajci pokušali da zaustave pasat, ali im je vozač umakao, i uslijedila je kratka potjera, tokom koje je bjegunac sletio s puta u provaliju.

"U ovoj nezgodi je suvozač u pasatu M.H. prelomio kuk, te je nakon ukazivanja ljekarske pomoći u Kliničkom centru Kasindo prevezen na  Koševo na dalje liječenje", kazao je "Nezavisnim" izvor upućen u istragu, koji dodaje da su i vozač i suvozač na kraju i uhapšeni.

Međutim, ni nakon slijetanja pasata nije sve išlo olako, jer je Memić pokušao da prevari policajce - bio je bez dokumenata, a tvrdio je da je iz Hrvatske, što je čuvarima javnog reda odmah bilo sumnjivo.

"Operativnim  radom  policijskih službenika Sektora kriminalističke policije  CJB Istočno Sarajevo, kao i uvidom u IDDEEA bazu izdatih ličnih dokumenata, utvrđeno je da je lice dalo lažne podatke o sebi, te da se radi o E.M., nastanjenom u Prijepolju", saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Policija je ubrzo ustanovila da je za Memićem raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je u julu u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, golfom bez registarskih oznaka usmrtio saobraćajnog policajca i oca četvoro djece Irfana Kujovića (42), koji je pokušao da ga zaustavi.

Srpko Kosorić, načelnik CJB Istočno Sarajevo, istakao je da policija, po ovlaštenju dežurnog tužioca, preduzima i druge potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Dok pripadnici CJB Istočno Sarajevo rade svoj dio posla, treba naglasiti da je Memić hapšen i krajem 2012. godine u akciji "Trio", kada su pali međunarodni šverceri droge.

Potom je u januaru prošle godine u Podgorici osuđen na godinu dana zatvora zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije u Tuzi, a zatim iz Bijelog Polja dalje u BiH. Prema presudi, on je član organizovane kriminalne grupe, a osuđen je za šverc 250 kilograma marihuane.

Iako je crnogorska policija zbog ubistva policajca raspisala potjernicu za Memićem, njegovu sliku nikada nije objavila.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.