Gračanica bez struje, u Tuzli 37 novih klizišta

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica bez struje, u Tuzli 37 novih klizišta

Na području opštine Tuzla u protekla 24 časa prijavljeno je 37 klizišta i plavljenje 93 objekta, dok je izvršena evakuacija dvije porodice sa ukupno 11 članova, saopštio je danas Operativni centar Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla.

Tuzlanski vatrogasci su imali 11 intervencija na crpljenju vode iz poplavljenih podrumskih i stambenih prostorija, dvije intervencije na gašenju požara na kombiju na Brčanskoj Malti i električnim instalacijama u firmi "Remont montaža".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
U Gračanici je zbog plavljenja trafo-stanice cijeli grad bez električne energije. Nivo rijeke Spreče i lokalnih vodotoka stagnira.

Prijavljen je veći broj klizišta, a izvršena je i evakuacija tri porodice sa 11 članova u mjesnoj zajednici Rašljeva.

Pod vodom je oko 550 hektara poljoprivrednog zemljišta u Sprečanskom polju.

U Lukavcu se voda povukla iz centra grada, ali su ostali talozi blata i mulja. Vatrogasci su crpili vodu iz Doma kulture, te u naseljima Bistarac i Hrvati.

Na području opštine Srebrenik svi vodotoci se nalaze u fazi opadanja, dok je visina rijeke Tinje na mjernom mjestu Koprića most iznosila 270 centimetara.

I dalje je odsječeno oko 300 domaćinstava u Mjesnoj zajednci Seona zbog prekida lokalne komunikacije prema ovom naselju.

Vatrogasna jedinica Srebrenik evakuisala je 22 osobe iz naselja Špionica i Jošaci Luka, a crpili su vodu iz stambenih objekata u naselju Bjelave.

U Čeliću je u toku noći zbog izlivanja Čelićke rijeke poplavljeno oko 30 objekata u centru grada. Nije bilo potrebe za evakuaciju stanovništva, jer se voda sa poplavljenog područja povlači u korito.

Vodotoci na području opštine Kladanj su u opadanju, dok vodostaj rijeke Spreče u Kalesiji stagnira.

Svi vodotoci na području opštine Sapna su u svojim koritima i nema prijava novih klizišta.

U toku noći na području opštine Teočak prijavljena su dva nova klizišta u naseljima Prisoje i Bilalići, kao i plavljenja četiri stambena objekta, dok je u prekidu lokalni put Sniježnica-Centar preko Rudina.

Na području opštine Živinice vatrogasna jedinica je u posljednja 24 časa imala pet intervencija na crpljenju vode iz privatnih stambenih objekata i jednog privrednog subjekta u naselju Ciljuge.

Vodostaj na brani Hidroakumulacije Modrac jutros je iznosio je 200,52 metara nadmorske visine, što je u odnosu na jučerašnje mjerenje viši za jedan centimetar. Tačka preliva na ovoj brani iznosi 200 centimetara nadmorske visine. Ispust vode kroz prelivne otvore iznosi 110,32 metra kubna u sekundi.

U ovom periodu palo je 11 litara kiše po metru kvadratnom.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.