Čović razgovarao s ambasadorima Francuske i Kuvajta u BiH

Izvor: Cafe.ba, 11.Jun.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović razgovarao s ambasadorima Francuske i Kuvajta u BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović primio je u odvojenim susretima ambasadorku Republike Francuske u BiH Kler Bodoni i ambasadora Države Kuvajt u BiH Nasera al Motairija.

Na sastanku s francuskom ambasadorkom je razgovarano o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kontekstu puta ka Evropskoj uniji, te o odnosima dvije zemlje.

Čović je iskazao uvjerenje u pozitivan razvoj reformskih integracionih procesa u BiH, prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << govoreći o privrednim i socijalnim reformama, ali i svim ostalim pitanjima, u skladu s Izjavom Predsjedništva BiH.

Zajednički je istaknuta važnost preduzimanja konkretnih koraka u ovom smislu na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tema sastanka bila je i dosadašnja saradnja Francuske i BiH, te mogućnosti daljeg razvoja odnosa u različitim područjima, značajnih za obje zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

S  ambasadorom Kuvajta Al Motairijem Čović je razgovarano o bilateralnim odnosima dvije zemalja, koji su ocijenjeni kao vrlo dobri.

Čović je  informisao  ambasdora  o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te reformama koje je potrebno sprovesti sa ciljem približavanja Evropskoj uniji.

Ambasador Države Kuvajt izrazio je čvrstu podršku njegove zemlje Bosni i Hercegovini na evropskom i evroatlantskom putu.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.