Zorana Mihajlović obišla Lazarevu pećinu

Izvor: MC Bor, 24.Maj.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović obišla Lazarevu pećinu

Bor, 24. maj
Autor: M.C.
U okviru obeležavanja Međunarodne nedelje biodiverziteta, spomenik prirode „Lazarev kanjon“ u Zlotu, danas su posetili Zorana Mihajlović, ministar energetike i životne sredine, Vilijam Infante, stalni predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP) i predstavnici JP „Srbija šume“.
- Lazarev kanjon je jedan od najznačajnijih centara diverziteta biljaka i drveća na Balkanu, retko stanište mnogih životinjskih i biljnih vrsta. Zato je važno očuvati eko sistem, jer bez zaštićenih područja ne možemo da govorimo o daljem razvoju, izjavila je Zorana Mihajlović.
Vilijam Infante je naglasio da UNDP aktivno radi sa Vladom na tome da Srbija strateški pristupi očuvanju biljne raznovrsnosti, kroz unapređenje zakonodavnog i finansijskog okvira.
Prisutnima se obratio i Dragan Dubljanin, šef kabineta JP „Srbija šume“.
Zvaničnom delu programa prisustvovali su i Nebojša Videnović, predsednik opštine i Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor. Upriličen je obilazak pećine, šetnja do vidikovca a učenici osnovne škole Petar Radovanović u Zlotu priredili su prigodan kulturno umetnički program. Ministar Zorana Mihajlović, posle kanjona, posetila je i RTB Bor.
Nedelja biodiverziteta spada i u program Ekoloških dana Bora, pa su danas prisustvovale i ekološke nevladine organizacije.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.