Ziđin Majning: DONACIJA ZA JOŠ BOLJI RAD VATROGASNE BRIGADE

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Jun.2023, 05:21

Ziđin Majning: DONACIJA ZA JOŠ BOLJI RAD VATROGASNE BRIGADE

Bor, 24. jun – U prostorijama Vatrogasnog doma danas je izvršena primopredaja donacije koju je, Odeljenju za vanredne situacije u Boru, obezbedila kompanija Serbia Zijin Mining. Sredstvima iz donacije, vredne više od 800.000 dinara, kupljen je dron za lakše lociranje požara, renovirane su sala za obuku i centralna kontrolna soba u Vatrogasnom domu, što će kako je istaknuto doprineti efikasnijem radu borske Vatrogasne brigade.
Foto: Srbija Ziđin Majning Kako je istakao zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << generalnog direktora kompanije, Gan Jonggang, Serbia Zijin Mining je društveno odgovorna kompanija koja je posvećena razvoju društvene zajednice, što već godinama pokazuje kroz uspostavljen sistem podrške svim institucijama na području grada Bora, značajnim ulaganjima koja će doprineti razvoju gradskih i seoskih mesnih zajednica, a pre svega boljem i sigurnijem životu svih stanovnika.
Foto: Srbija Ziđin Majning – Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining „Serbia Zijin Mining kao društveno odgovorna kompanija pridaje veliki značaj zajedničkom razvoju sa lokalnim zajednicama. Jedna od izuzetno važnih institucija za grad Bor i bezbednost građana jeste i Odeljenje za vanredne situacije u Boru. Naš cilj je da kontinuirano podržavamo infrastrukturnu izgradnju Vatrogasnog doma, unapređujemo mogućnosti zaštite od požara i zajednički doprinosimo bezbednosti građana Bora. Kako bismo postepeno ostvarili cilj, ovoga puta smo Odeljenju za vanredne situacije obezbedili sredstva u vrednosti većoj od 800.000 dinara (oko 7.500 američkih dolara) za pomoć u nabavci drona i druge opreme, renoviranju sale za obuku i centralne kontrolne sobe. Od velikog značaja je obezbediti bolju opremu i opremiti prostorije, obučiti što više stručnih lica, omogućiti bolju spremnost i brzo reagovanje u slučaju vanrednih situacija, kako bi ih bilo sve manje“, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining Gan Jonggang.
Kompanija Serbia Zijin Mining je potpuno posvećena održivom razvoju zelenog rudnika Čukaru Peki, ali i pružanju pomoći lokalnoj zajednici, institucijama i organizacijama koje u njoj rade. S obzirom na to da Vatrogasna brigada reaguje u svim vanrednim okolnostima, neophodno je da bude opremljena kvalitetnom opremom, kaže zamenik generalnog direktora kompanije Serbia Zijin Mining Gan Jonggang.
„Vatrogasna brigada ima veliku odgovornost u obezbeđenju zaštite od požara i bezbednost građana Bora u slučaju vanrednih situacija. U slučaju požara, prirodnih katastrofa i drugih nepogoda, vatrogasci uvek deluju prvi i rešavaju mnoge probleme u nizu, kako bi sprečili ili otklonili posledice brojnih vanrednih situacija kojima su ugroženi zdravlje i životi ljudi i imovine, kao i životna sredina, čijoj zaštiti je posvećena i naša kompanija. Takođe, naša kompanija , kao društveno odgovorna u potpunosti sarađuje sa vatrogasnom službom pomažući u oblasti zaštite od požara, očuvanju bezbednosti u vanrednim i drugim situacijama. Na primer, u slučaju  nedavne poplave u gradu Boru, sarađivali smo sa vatrogasnom službom, kako bismo brzo uspostavili životni red u lokalnoj zajednici i smanjili njene posledice“, dodao je Gan Jonggang.
On je istakao da će kompanija Serbia Zijin Mining nastaviti i ubuduće da sarađuje i jača saradnju sa Odeljenjem za vanredne situacije kako bi se zajedničkim snagama poboljšala bezbednost i sigurnost građana.
Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Miodraga Markovića, koji je izrazio zahvalnost kompaniji Serbia Zijin Mining na donaciji, svaka pomoć Odeljenju za vanredne situacije i vatrogascima je izuzetno značajna jer predstavlja doprinos u spasavanju ljudskih života.
Miodrag Marković – Foto: Srbija Ziđin Majning „Zahvaljujem se kompaniji Serbia Zijin Mining na ovoj vrednoj donaciji upotrebljenoj za sređivanje komandno-operativnog centra, nabavku drona i druge opreme za potrebe Odeljenja za vanredne situacije u Boru. Saradnja sa kompanijom Serbia Zijin Mining datira od ranije. Prethodnih godina ova kompanija je u više navrata pomagala našim vatrogascima i omogućavala da uz pomoć njihove teške mehanizacije zajedno gasimo velike požare izazavane ljudskim nemarom na teritoriji grada Bora. Ova donacija je izuzetno značajna za Odeljenje za vanredne situacije Bor, pre svega zbog mogućnosti koju smo dobili kupovinom ovog drona koji se dobro pokazao na terenu i koji nam omogućava da postavimo pravilan taktički nastup u gašenju požara“, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković.
On je istakao da je saradnja sa svim sa privredom, gradom, ali i svima ostalima neophodna, jer se u vanrednim okolnostima može uspešno delovati samo zajedničkim snagama.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Saradnja sa kompanijom Serbia Zijin Mining je na izuzetno visokom nivou i ogleda se i u zajedničkim vežbama – obukama za zaposlene u ovoj kompaniji koje realizujemo bar dva puta godišnje. Ove vežbe su značajne i za nas vatrogasce ali i za zaposlene u kompaniji kako bi mogli pravovremeno da deluju u slučaju potrebe“.
Foto: Srbija Ziđin Majning „Odeljenje za vanredne situacije ima odličnu saradnju sa svim kompanijama na teritoriji Borskog upravnog okruga, na teritoriji grada Bora posebno sa Zijinovim kompanijama i ostalim preduzećima koja poseduju tešku mehanizaciju,  jer nam je ona najviše i potrebna u slučaju velikih šumskih požara. Takođe, na izuzetno visokom nivou je i saradnja sa gradom, javno komunalnim preduzećima  i kao što ste imali prilike da vidite nedavno nakon proglašenja vanredne situacije u Boru, svi smo zajednički u kratkom vremenu dali sve od sebe da pomognemo našim sugrađanima“, dodao je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru.
Nakon primopredaje donacije, predstavnici kompanije i Odeljenja za vanredne situacije obišli su i uređeni prostor Vatrogasnog Doma.
Članak Ziđin Majning: DONACIJA ZA JOŠ BOLJI RAD VATROGASNE BRIGADE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.