Ziđin: FINANSIJSKA PODRŠKA KLUBU ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA U BORU

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Jun.2023, 06:00

Ziđin: FINANSIJSKA PODRŠKA KLUBU ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA U BORU

Bor, 15. jun – Srbija Ziđin Koper pružila je finansijsku potporu Klubu za sport i rekreaciju invalida u Boru i pomogla opremanje njihovih prostorija, ali i nabavku sportske opreme za članove udruženja. Ugovor o donaciji potpisan je 14. juna, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza invalida Srbije Dragan Janketić.
– Sportski savez invalida Srbije jedna je od najstarijih sportskih organizacija u ondašnjoj velikoj Jugoslaviji. Svih ovih godina opstajemo zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << podršci države, ali i dobrotvora iz redova privrednih subjekata. Zato želim da zahvalim kompaniji Srbija Ziđin Koper za veliku podršku borskom Klubu za sport i rekreaciju invalida. Planiramo da oktobra baš u Boru organizujemo državno prevenstvo u šahu, pa se nadam da ćemo i tada naići na razumevanje kineske kompanije – rekao je Janketić.
Klub za sport i rekreaciju invalida osnovan je 1987. godine u Kladovu i tada je bio registrovan samo za osobe sa oštećenim vidom. Klub je kasnije preregistrovan i od 2002. godine njegovi članovi su i ostale osobe sa invaliditetom, a sedište je u Boru.
– Što se rezultata tiče, pomenuću da smo prošle godine bili državni prvaci u ribolovu, a drugo mesto osvojili smo u šahu. Imamo veliku podršku Sportskog saveza invalida Srbije, Sportskog saveza Bora, ali i preduzeća koje zapošljava osobe sa invaliditetom FLŽ „Zaštita“. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Srbija Ziđin Koper, jer nam je donacija u vidu stolica i sportske opreme bila zaista neophodna. Do pre nedelju dana imali smo samo dve klupe za sedenje, dok je sada ovo zaista prijatan ambijent – kazao je predsednik Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru Jovica Stojanović.
Predstavnica kompanijske Službe za saradnju sa lokalnom zajednicom Ding Xiaofan istakla je  zadovoljstvo što u ime Srbija Ziđin Koper prisustvuje svečanosti koju su članovi Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru pripremili donatoru u čast. – Srećni smo što smo u prilici da pomognemo, jer smatramo da invalidi imaju potpuno ista prava kao ostali ljudi – kazala je ona.
Prijateljima i donatorima Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru uručene su i zahvalnice.
G. Tončev Vasilić
Članak Ziđin: FINANSIJSKA PODRŠKA KLUBU ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA U BORU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ziđin donirao sredstva za opremu i opremanje prostorija Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru

Izvor: Bor030.net, 15.Jun.2023

Srbija Ziđin Koper pružila je finansijsku potporu Klubu za sport i rekreaciju invalida u Boru i pomogla opremanje njihovih prostorija, ali i nabavku sportske opreme za članove udruženja. Ugovor o donaciji potpisan je 14. juna, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza invalida Srbije...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.