Izvor: B92, 27.Avg.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena tri borska preduzeća

Bor -- Opština Bor ugasila televiziju, kulturni i sportski centar. Bez posla ostalo dve stotine ljudi.

Odbornici Skupštine opštine Bor na današnjoj sednici doneli su odluku o gašenju tri borska preduzeća: Borske televizije, Centra za kulturu i Sportskog centra Bor. Razlog tome je, kako navode u lokalnoj samoupravi, racionalizacija budžeta, jer sporna tri preduzeća nisu poslovala rentabilno. Zbog ovakve odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 200 radnika ostaće bez posla, ali iz opštine najavljuju da će oni za mesec dana ponovo dobiti posao.

Više od 200 radnika koji su do danas radili u Borskoj televiziji, Centru za kulturu i Sportskom centru u Boru od sutra su na birou rada.

Odlukom odbornika Skupštine opštine Bor sva tri preduzeća su likvidirana zbog, kako je obrazloženo, ogromnih dugovanja, prevelikog broja zaposlenih bez potrebnih kvalifikacija - jednom rečju, zbog lošeg poslovanja.

Radnici i predstavnici sindikata kažu da je takva odluka sramna, jer su zaposleni u ovim kolektivima najmanje krivi zbog lošeg rada preduzeća.

U opštini Bor kažu da je odluka da se zatvore televizija, Sportski centar i Centar za kulturu jedina moguća, kako bi zaposlenima bilo omogućeno da već za najviše mesec dana ponovo počnu da rade.

Radnici koji su radili u tri borska preduzeća, a koja su danas ugašena, nisu želeli da komentarišu čitav događaj.

Oni smatraju da je tako najbolje, jer se nadaju da će u preduzećima koja će tek biti osnovana ponovo dobiti posao. Ipak, svi kažu da gubitak posla za mnoge znači korak u siromaštvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.