ZIĐIN ZAPOSLIO 2.500 RADNIKA, OVE GODINE POSAO ZA JOŠ 200 NEZAPOSLENIH

Izvor: TimockeVesti.net, 30.Mar.2023, 13:01

ZIĐIN ZAPOSLIO 2.500 RADNIKA, OVE GODINE POSAO ZA JOŠ 200 NEZAPOSLENIH

Bor, 30. mart – U nastojanju da zaposlenima obezbedi pouzdano, bezbedno i zdravo radno okruženje, ali i da im pruži mogućnost da se profesionalno razvijaju i ostvare lične aspiracije, Srbija Ziđin Koper uspostavila je sistem ljudskih resursa koji je usklađen sa međunarodnim standardima. Ima odličnu saradnju sa borskim srednjim školama i Tehničkim fakultetom, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih neki u kompaniji obavljaju i stručnu >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << praksu. Cilj je da im se da šansa i da obrazovani i stručni ljudi ostanu u Srbiji i tu grade svoju budućnost.
Zbog toga je pod sloganom „Budućnost počinje sa tobom“ kompanija i ovoga puta učestvovala na Sajmu zapošljavanja, koji je borska filijala Nacionalne službe zapošljavanja organizovala (30. marta) u gornjoj galeriji sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper – Zapošljavanje ide u korak sa razvojem kompanije i njenim proizvodnim planovima, pa ćemo u narednom periodu sigurno angažovati još oko 200 novih radnika. Prošle godine zaposlili smo 452 radnika, a ove smo za dva meseca u radni odnos već primili 40 ljudi. U potrazi smo za inženjerima elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, bušači, tehničari vuče itd. Recimo, potrebno nam je 70 radnika tehničke struke, po 15 električara i mašinskih tehničara, 10 bušača, pet inženjera elektrotehnike. Uglavnom, sve prijave su dobrodošle i biće razmotrene – rekla je rukovodilac Sektora ljudskih resursa Mirjana Popadić.
Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper U Srbija Ziđin Koper je za četiri i po godine posao dobilo oko 2.500 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 i po snižena na 39 godina. U kompaniji danas radi preko 6.100 radnika koji u proseku mesečno zarađuju više od 110.000 dinara. Neto prosečna plata veća je od republičkog proseka 45,54 odsto.
Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 25 poslodavaca, uglavnom iz Bora, koji su ponudili preko 800 slobodnih radnih mesta. Najveća gužva je, očekivano, bila na štandovima kineskih kompanija Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning, ali i njihovih podizvođačkih firmi.
G. Tončev Vasilić
 
Članak ZIĐIN ZAPOSLIO 2.500 RADNIKA, OVE GODINE POSAO ZA JOŠ 200 NEZAPOSLENIH se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ziđin Koper: Ove godine posao za još 200 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2023

Kompanija Srbija Ziđin Koper objavila je danas da je za četiri i po godine zaposlila oko 2.500 radnika, a ove godine posao će dobiti još oko 200 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.