ZIĐIN GRUPA U SRBIJI ULOŽAILA TRI MILIJARDE DOLARA

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Avg.2023, 04:45

ZIĐIN GRUPA U SRBIJI ULOŽAILA TRI MILIJARDE DOLARA

Bor, 6. avgust – Za pet godina poslovanja u Srbiji investicije Ziđin Majning Grupe iznose 2,95 milijardi američkih dolara, što je daleko više od ugovorenog iznosa ulaganja na koji se obavezala Sporazumom o strateškoj saradnji sa Vladom. Na ime poreza i taksi državi je isplaćeno ukupno 586 miliona dolara, dok je za socijalne doprinose korporacija izdvojila 930 miliona. Društvenu odgovornost Ziđin Majning Grupa dokazala je kroz investicije i donacije u vrednosti 7,88 miliona dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, kulturu i sport značajno je doprinela smanjenju siromaštva u lokalnoj zajednici. 
 – Od dolaska u Srbiju, Ziđin Majning Grupa je u unapređenje životne sredine uložila 288 miliona američkih dolara. Rekultivisana je i ozelenjena površina od oko 3,93 miliona kvadratnih metara i zasađeno je pola miliona sadnica – saopšteno je u kineskoj kompaniji.
Članak ZIĐIN GRUPA U SRBIJI ULOŽAILA TRI MILIJARDE DOLARA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.