Vučić radnicima u Boru: Daćemo 30 miliona evra za topionicu!

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić radnicima u Boru: Daćemo 30 miliona evra za topionicu!

Premijer Alekasandar Vučić rekao je danas radnicima Rudarsko-topioničarskog basena Bor da će Vlada Srbije izdvojiti 30 do 40 miliona evra do kraja godine za završetak topionice i reprogram dugova, ali je zatražio od njih da zajedno s vladom i poslovodstvom fabrike kontrolišu kako će taj novac biti utrošen.

Vučić je radnicima topionice u prepunoj hali rekao, posle razgovora sa poslovodstvom RTB Bor, da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se vlada našla pred izborom da proda RTB, ili da uloži dodatni napor da završi topionicu i na taj način “kupi” budućnost basena pa da mu onda traži strateškog partnera, ali da zadrži većinsko vlasništvo.
“Ali, posle ovog dodatnog ulaganja, mora doći do ozbiljne kontrole poslovanja i do ozbiljnih ušteda, jer država nema nova za bacanje”, rekao je Vučić, koji se radnicima obratio uz pomoć megafona.
On je dodao da država raspolaže sa 15 milijardi dinara, odnosno 130 miliona evra za preduzeća u restrukturiranju i mora da brine i o onim radnicima tih preduzeća za koje se ne može naći rešenje kao za RTB Bor.
“Država neće bežati od odgovornosti, ali novac koji ćemo vam dati ne sme biti bačen u bunar”, ukazao je predsednik srpske vlade.
On je podsetio da je to novac poreskih obaveznika, odnosno građana Srbije i da se svaki dinar mora trošiti odgovorno.
“Nema para u državnoj kasi”, rekao je Vučić i dodao da je Srbija danas prezadužena, jer su neodgovorni ljudi od 2007. do 2009. godine trošili novac kupujući glasove za izbore, umesto da su se suočili s krizom, došli među radnike i rekli da mora da se štedi.
Izvor: tanjug.rs
The post Vučić radnicima u Boru: Daćemo 30 miliona evra za topionicu! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za topionicu RTB Bor do 40 miliona evra

Izvor: RTS, 17.Jul.2014

Premijer Alekasandar Vučić rekao je radnicima Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" da će Vlada Srbije izdvojiti 30 do 40 miliona evra do kraja godine za završetak topionice i reprogram dugova. Vučić je zatražio od radnika da zajedno s Vladom i poslovodstvom fabrike kontrolišu kako će taj novac...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.