Vučić: Tender za RTB Bor za desetak dana

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jul.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tender za RTB Bor "za desetak dana"

SMEDEREVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biti raspisan za desetak dana.

Vučić je novinarima nakon obilaska pogona Tople valjaonice železare "Hbis Group Serbia" u Smederevu kazao da očekuje da se jedna od kineskih kompanija javi na tender za RTB Bor.

"Očekujemo da se jedna od kineskih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << javi na tender za RTB Bor, koji će u najkraćem periodu biti raspisan za desetak dana", kazao je Vučić.

"Očekujem da mi premijerka kaže ko nije dobro radio"

Vučić je rekao i da je zadovoljan kako je vlada predvođena Anom Brnabić radila u prethodnih godinu dana i da očekuje još bolje rezultate u narednim godinama.

"Smatram da je vlada radila veoma dobro, uvek može bolje, ali dobro je kada to primetite", rekao je Vučić novinarima u Smederevu.

Predsednik je rekao i da očekuje da mu se premijerka obrati i da mu kaže za koje ministre misli da nisu dovoljno dobro radili.

"Očekujem da će mi ona reći ko se nije dovoljno borio i radio, pa ćemo zajedno donositi odluke, kako bi rešavali neke stvari koji su nas opterećivale u prošlosti", rekao je Vučić.

On je kazao da je dokaz dobrog rada vlade i to što se poklopilo da Srbija ima nisku stopa nezaposlenosti od 12 odsto, da je među zemaljama u regionu sa najvišim privrednim rastom, ali i jedina koja je zabeležila suficit u državnoj kasi.

"Uspeli smo jer smo sprovodili temeljne reforme", rekao je predsednik.

Dodao je da se od jeseni očekuje rast plata i penzija, kao i da je smanjen javni dug zemlje.

Prema njegovim rečima, kada je on bio premijer javni dug kretao se od 77 - 79 odsto BDP, a pre kraja godine biće ispod 50 odsto, što zemlji daje "širok prostor da deluje u budućnosti".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.