Vučić: Okupaću se pred novinarima u Savi, ako...

Izvor: Mondo, 04.Apr.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Okupaću se pred novinarima u Savi, ako...

"Kada budemo blizu, obavestiću vas. Biću srećan, kao i za Železaru. Mogu da skočim pred vama novinarima i okupam se u Savi i Dunavu, samo da to završim", rekao je Aleksandar Vučić povodom mogućeg rešenja za RTB Bor.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas u Mostaru da se vode razgovori sa kineskom kompanijom CNCT o RTB Boru, ali je istakao da konačni dogovor nije blizu.

"Kada budemo blizu, obavestiću vas. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Biću srećan, kao i za Železaru. Mogu da skočim pred vama novinarima i okupam se u Savi i Dunavu, samo da to završim", rekao je on nakon obilaska Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Na pitanje šta je problem u pregovorima u vezi s RTB Borom, primetio je: "Šta može da bude problem kad imate kompaniju koja ima dugove u visini od 1,1 milijarde evra", a onda upitao: "Imate li vi nekog ko bi dao 1,1 milijardu evra i posle dodatno investirao?".

"RTB Bor u gubitku sve dok ga ne uzmu Kinezi"

Potrebno je, kaže, investirati u Majdanpek.

"To možemo i mi, jer se radi o investiciji od 30 miliona evra. Ali, morate da investirate u Cerovo 300 miliona evra. Da topionica radi, nema smisla da koncentrat uvozite, ima samo smisla ako koristite svoju rudu", objasnio je Vučić dodajući da sada treba izlečiti nečije ranije pogrešne planove.

 Kako je rekao, država je spremna da pomogne tako što bi odustala od svojih potraživanja, ukoliko se neko odluči da pokrije milijardu i po evra, ali je problem, dodao je, sa "svim drugim", jer se ne radi o malom novcu.

"Trenutno to izgleda lako, kada je cena bakra 6.000 evra po toni, a možda će do kraja godine biti i 6.500 ili 7.000. Ali, šta ćemo raditi kada padne na 4.000. Zato su nam Kinezi važniji od bilo kog drugog. To nije pitanje samo menadžmenta, već i 'svežih' para i boljeg trzišta. Oni jedino mogu da sačekaju kada će prodati", uveren je Vučić.

Vučić je danas u Mostaru govorio i o protestima u više gradova Srbije posle izbora:

Premijer: Neka protestuju, ali zašto ruše? (FOTO)

kao i o radnicima koje zapošljava hrvatski Agrokor:

Šta će biti sa radnicima Agrokora? Vučić: PROBLEM!
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.