Višak zaposlenih u borskom ZC na “milosti” Ministarstva zdravlja

Izvor: MC Bor, 18.Jun.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višak zaposlenih u borskom ZC na “milosti” Ministarstva zdravlja

Bor, 18. jun
Autor: M.C.
U Zdravstvenom centru Bor, mimo saglasnosti Ministarstva zdravlja i nadležne komisije Republičkog Fonda zdravstvenog osiguranja, protekle dve godine, zaposleno je 34 radnika. Zahvalljujući bivšem rukovodstvu najviše je zaposleno nemedicinskog osoblja, mada je u toj grupi i pet lekara i 13 medicinskih sestara.
Kako nam je rekao v. d. direktor Zdravstvenog centra (ZC), dr Goran Bogdanović, lekari i medicinske sestre su preko potrebni borskom zdravstvu, mada nema ništa protiv ni ostalih uposlenih, ali sada je ceo slučaj u rukama Ministarstva zdravlja.
-Razgovarao sam u Ministarstvu i urgirao da se ljudi ne otpuštaju, ostalo je sve da oni naknadno odluče. To je sve što mogu u ovom času da kažem-naglasio je dr Bogdanović.
ZC Bor je u dugovima većim od 200 miliona dinara i od sopstvenih prihoda nije u mogućnosti da finansira radna mesta nemedicinskog, ni bilo kog drugog, osoblja. Najveći dug, od 167 miliona dinara, je prema Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Bor: Višak zaposlenih u Zdravstvenom centru

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Jun.2014

18 zaposlenih u borskom Zdravstvenom centru primljeno bez saglasnosti Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i sada bi trebali da ostanu bez posla.. U toku reorganizacije borskog Zdravstvenog centrana Dom zdravlja i Opštu bolnicu ustanovljena su velika dugovanja koja prelaze...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.