„Video jela, zelen bor“: WhatsApp uvodi kratke video poruke

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Jul.2023, 10:30

„Video jela, zelen bor“: WhatsApp uvodi kratke video poruke

„Video jela, zelen bor, hoćemo brzi odgovor“ rečenica je iz domaće komedije Gorana Gajića koju sad mogu češće govoriti i korisnici popularne aplikacije za komunikaciju u vlasništvu kompanije Meta. Naime, aplikacija WhatsApp uvodi kratke video poruke uz postojeće tekstualne i glasovne poruke, kao i glasovne i video pozive, piše na blogu kompanije.
Ovaj tip poruka trajaće do maksimalnih 60 sekundi i svaka od njih biće navodno zaštićena enkripcijom od kraja-do-kraja, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << end-to-end enkripcijom.
Ovaj format poruka napravljen je slično kao i opcija glasovnih poruka. Opcija odnosno ikonica koja je u četu ranije služila za slanje glasovnih poruka, sada će moći da se prebaci u režim kratke video poruke.
Nakon toga, korisnici će isto kao i u slučaju glasovnih poruka, zadržati dugme koje pokreće snimanje a kada ga puste, poruka će biti poslata. Naravno, još jednom isto kao i u slučaju glasovnih, i video poruke moći će da budu snimljene prevlačenjem ikonice nagore, bez potrebe da se ona drži tokom snimanja.

kovop / Shutterstock.com
Video poruke koje korisnici prime u ćaskanjima, reprodukovaće se automatski sa isključenim zvukom, a dodirom na sam video, pokrenuće i zvuk. Ažuriranje aplikacije je već počelo, a trebalo bi da bude dostupno svim korisnicima tokom narednih nedelja.
U poslednjih nekoliko meseci, aplikacija WhatsApp sve više uvodi i testira nove funkcije. Uz video poruke, najavljeno je i korišćenje korisničkih imena, deljenje ekrana u video pozivima, stavljanje šifri na konverazacije i drugo.
Zbog njihovog broja i učestalosti, izgleda kao da iz matične Meta kompaije pokušavaju da izvrše „kontrolu štete“ nakon što su se masovno pojavile kritike o lošoj zaštiti korisničke privatnosti u ovoj aplikaciji. Zbog toga mnogo je onih koji prestaju sa njenim korišćenjem dok paralelno prelaze u ruke konkurencije kao što su Signal i Telegram.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.