Video: 14 Ugovora poljoprivrednicima

Izvor: MC Bor, 02.Avg.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video: 14 Ugovora poljoprivrednicima

Bor, 02.08.2019. AgroINFO
U Gradskoj upravi u Boru danas je 14 poljoprivrednih proizvođača  potpisalo ugovore o dodeli podsticajnih sredstava – subvenciji po Programu mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji GU Bor za 2019. godinu. Lokalna samouprava odobrava povraćaj 60 odsto sredstava od vrednosti priplodnog grla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << -Konkurs se odnosio na kupovinu priplodne junice i omatičene priplodne ovce. Danas potpisujemo rešenja sa 14 poljoprivrednika, od kojih se polovina odlučila za nabavku priplodnih junica a preostalih sedmoro za kupovinu omatičenih priplodnih ovaca. Uslov je nabavka najmanje jedne junice i najmanje 10 ovaca od čega najviše 300 hiljada dinara grad vraća poljoprivredniku– rekao je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća.
– ODLUKA o raspodeli sredstava po Konkursu za korišćenje sredstava po Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Bor za 2019.godinu, raspisanom 10.06.2019. godine.
Odluka-po-konkursu-2019

– Prezadovoljan sam i pozitivno iznenađen kako je grad reagovao da pomogne poljoprivrednicima.  Kupio sam 11 ovaca, od čoveka iz Gornjanja, sa našeg područja i  vraćaju mi 180 hiljada dinara. Ima interesovanja za stočarstvo  i mislim da je ovog puta ova mera dobro urađena. Još uvek se malo premišljaju  ljudi,  jer je ranije je bilo nekih prevara pa se plaše  toga, ali ovaj put sam zaista iznenađen kako se radi, jer vam neko  vraća novac za ono što kupite, što nama puno znači – kaže Velimir Jepuranović, poljoprivrednik iz Šarbanovca na Timoku.
Repedžić je najavio da će najverovatnije biti raspisan još jedan konkurs, do kraja godine, i to najverovatnije u septembru, na koji će moći da se jave zainteresovana poljoprivredna domaćinstva za nabavku priprlodnih grla.
„Očekujemo da će se naredne godine još više novca izdvojiti za razvoj poljoprivrede.  Od svih predviđenih mera, najviše interesovanja je bilo za nabavku mehanizacije.  Potrošen je novac za tri mere: za kosačice, odnosno za nabavku  mehanizacije za spremanje stočne hrane, za mehanizaciju za obradu zemlje i za prskalice odnosno za mehanizaciju za zaštitu bilja. Imamo i subvencije za preradu voća i mleka, tu ima par njih koji su se prijavili i ta mera će trajati dok bude novca. Za veštačko osemenjavanje je bilo izdvojeno četiri milona dinara.  Za sadnice će krenuti konkurs od 18. avgusta, i mesec dana biće rok za prijavu, a u te svrhe je opredeljeno ukupno tri miliona dinara od čega  grad vraća 60 odsto od vrednosti investicije“ dodao je Repedžić, na kraju potpisivanja Ugovora.
Tekst je nastao u okviru Projekta „AGROINFO – sezona 2.“ sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.