„VELIKO SPREMANJE SRBIJE“

Izvor: MC Bor, 08.Jun.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„VELIKO SPREMANJE SRBIJE“

Bor, 8. jun
Sa centralne akcije "Oplaneti se. Recikliraj"

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u okviru akcije „Očistimo Srbiju“ organizuje po treći put najmasovniju volontersku akciju čišćenja otpadaširom zemlje „Veliko spremanje Srbije“ u subotu, 9. juna 2012. godine, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine.
Društvo mladih istraživača, Resurs centar Bor >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << , partneri i volonteri će čistiti i uređivati okolinu Studentskog centra Bor, dvorište OŠ “3. oktobar”, ulicu Kralja Petra I,  ozelenjavati dvorište Ekonomsko trgovinske i Tehničke škole škole i čistiti grad od predizbornih plakata.
U akciji „Veliko spremanje Srbije“ 5. juna 2010. godine, učestvovalo je 208.439 građana na 3.842 lokacije u Srbiji, koji su uklonili više od 100.000 kubnih metara otpada. U organizovanim akcijama čišćenja 4. juna 2011. godine učestvovalo je 289.534 registrovanih učesnika koji su sa 5.311 lokacija uklonili više od 150.000 m³ otpada.

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nišu će čistiti na više od 30 mesta

Izvor: Danas, 07.Jun.2012, 16:38

U akciji Očistimo Niš, u okviru nacionalne kampanje Veliko spremanje Srbije, koja se održava u subotu, 9. juna, juče je najavljeno čišćenje na više od 30 mesta. U akciju uklanjanja otpada sa smetlišta, izletišta i javnih površina uključiće se preduzeća i ustanove, a mehanizacijom će pomoći...

Nastavak na Danas...

Kruševljani pre svih

Izvor: RTS, 09.Jun.2012, 08:22

U akciju "Veliko spremanje Srbije" Kruševljani su se uključili dan ranije, pre svih đaci i vojska. Za razliku od đaka, akciji čišćenja Garskog potoka i uređivanje Lazaričke česme, pridružila su se samo dva volontera iz naselja. ..Akciju "Veliko spremanje Srbije", povodom Dana zaštite životne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.