Izvor: Politika, 09.Feb.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna godina RTB „Bora”

Bor – Rudarsko-topioničarski basen „Bor” objavio je da će 2013. godinu završiti s 11 miliona dolara dobiti iz tekućeg poslovanja. „Iako smo u 2013. godini investirali 37 miliona evra, od čega 28 miliona iz sopstvenih sredstava, prema preliminarnim podacima završićemo godinu s 11 miliona dolara dobiti”, rekao je novinarima generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski na konferenciji za novinare tog preduzeća u restrukturisanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Prema njegovim rečima, u ovoj godini proizvedeno je 1.154 kilograma zlata, 5,8 tona srebra i 36.000 tona katodnog bakra, a otkopano je ukupno 16,8 miliona tona rude.

U projekat nove topionice bakra, rekonstrukciju flotacije rudnika bakra „Veliki Krivelj”, rudarske mašine za površinske kopove i rudnik „Jamu”, i opremu za rudnik „Cerovo” najveći srpski proizvođač bakra i zlata je, kako je navedeno, uložio više od 37 miliona evra.

Prema rečima Spaskovskog, „neistinite su i zlonamerne” tvrdnje da borska topionica neće biti ekonomski isplativa, budući da će moći da prerađuje bakarni koncentrat iz svetskih rudnika.

Beta

objavljeno: 09.02.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.