Ujedinjena opozicija Bora: OVO JE GRAD SA PUNIM BUDŽETOM I – BEZ DOMAĆINA!

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Jun.2023, 05:47

Ujedinjena opozicija Bora: OVO JE GRAD SA PUNIM BUDŽETOM I – BEZ DOMAĆINA!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora sa jučerašnje konferencije za medije objvljujemo u celini
Bor, 29. jun –  Više od godinu dana lokalna vlast u Boru ubeđuje nas da je sve bolje, da opozicija . zlurado ukzuje na niz propusta, na javšluk, bahatost, nezakonitosti. Kao da je naša, opoziciona kritika kriva zbog stanja u kome se nalaze putevi,  železnička stanica, „Kapija Bora“, mnogi objekti u gradu i selima… Verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << smo krivi i što je vlast  za  infrastrukturne radove angažovala nevidljivi nadzorni organ koji služi samo za ukras i – potpis. Sigurno je naša krivica i što je obilaznica ostala bez završnog sloja asfalta.
Krivi smo verovatno i zbog njihove obmane koja se zove „Trujkanov potok“.
O milijardama dinara bačenih para kroz subvencije za toplanu ne vredi ni pričati…  
Kako ih tek razumeti da će se novi borski aerodrom izgraditi u Salašu?! Ili o toliko hvaljenoj toplani na sečku. Sigurno smo krivi i zbog lažnog obećanja Aleksandra Vučića od pre godinu i više dana da će ubrzo posetiti Bor i pojedina sela odmah nakon izbora.  
Predstojeća 11. sednica Skupštine grada Bora, zakazana za petak, 30. juna, samo je nastavak prethodnih. Blizu 50 predloženih tačaka vladajuća većina sigurno će izglasati zato što to njihove stranke traže. Pitanje je da li će neko od odbornika vlasti i jednu jedinu reč progovoriti. Ništa novo i nejasno, samo se nastavlja uobičajena praksa.  
Rebalans budžeta ne nudi ništa novo. Informacija o poslovanju javnih preduzeća u prva tri meseca ove godine pokazuje u kakvom se katastrofalnom stanju nalazi javni sektor u Boru. Opet, po ko zna koji put, planiraju dodatne subvencije za toplanu. Za nepunih godinu i po dana oko 20 miliona evra. A rezultat – čista nula!
Jedino vredno pomena je da su konačno prihvatili apele mnogih stranaka i udruženja da se sistemski reši lečenje maloletne dece u Boru. Odluka o finansijskoj podršci za lečenje maloletne dece sa prebivalištem u Boru jeste za pohvalu. SMS poruke mogu pomoći, ali je ovo zaista najispravniji način.
Grad Bor je, u stvari, tužna slika Srbije. Milijarde u budžetu, a Bor nikad neuređeniji, nikad prljavije ulice, trava u mnogim delovima grada još uvek nije pokošena, putevi razrovani. Šoping centar i akva park su za njih najvažniji.
Uzalud je novac u budžetu kada se nedomaćinski vodi grad. Od izbora u aprilu 2022. godine ništa se nije promenilo na bolje. Naprotiv! Opšta bolnica je u lošem stanju. Od zgrade, preko poslovanja do kadrovskih problema. Zato smo predlagali izgradnju nove bolnice kao prioritet broj 1. Jer, lekari beže iz Bora, a  novih nema. Tražili smo da se vlast zauzme za mlade lekare koji su se nalazili na Zavodu. Nismo naišli na razumevanje. U međuvremenu oni su napustili Bor. Može se desiti da građane neće imati ko da leči.
Najzad, dobro je što ova vlast neće još dugo „usrećiti“ građane.
Članak Ujedinjena opozicija Bora: OVO JE GRAD SA PUNIM BUDŽETOM I – BEZ DOMAĆINA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.