Ujedinjena opozicija Bora – Dragan Marković: SPREMAJU SE NOVE PRODAJE, BOR POSTAJE PRIVATNI GRAD

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Jul.2023, 14:37

Ujedinjena opozicija Bora – Dragan Marković: SPREMAJU SE NOVE PRODAJE, BOR POSTAJE PRIVATNI GRAD

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora sa današnje konferencije za medije objvljujemo u celini
Bor, 29. jul – Vlast svakim potezom pokazuje koliko joj nije stalo do Bora. Još jedan simbol grada Bora nestaje nebrigom aktuelne vlasti. Uzalud smo apelovali da se sačuva jedna od najlepših železničkih stanica u Srbiji. Kao da je namerno ostavljena da završi u požaru. Sudbina  stanice u Boru, očigledno. Prećutno je dogovorena. Nije čudno što se na mapi Železnica Srbije ona ne >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << vidi,  već stoji otvorena pruga. Vlast verovatno ima “investitora” koji će  se pojaviti kao spasitelj. Već uvežban metod.
Godinama ukazujemo na ogromne nezakonitosti u radu vlasti. Nakon poslednje sednice Bor je opet ostao bez ranije postavljenog gradskog pravobranioca koji, ionako, nije ispunjavao zakonom propisane uslove. Ništa čudno. Lakše će biti vlasti i novopečenom zameniku sekretara Skupštine grada Bora (Ljubinki Jelić) da “odbrani” nezakonito – I uz ogromne pare –  angažovanje advokata Petra Jelića za zastupnika pojedinih ustanova u Boru. Čast ustanovi Muzej rudarstva i metalurgije u Boru koji se odbranio od takvog zastupanja u ovoj godini. Zasad.
I ogromna budžetska sredstvanenamenski se troše. Milijarde narodnih para odlazi u nepovrat kroz subvencije za nabavke uglja, loših infrastrukturnih radova, plaćanje raznih projekata koji nisu zaživeli…
Hvalospevi o velikom budžetu služe sa skretanje pažnje sa nagomilanih problema. Sa – uništavanja javnog sektora.
JKP “3. oktobar” služi za potkusurivanje. Zbor raznih sumnjivih nabavki ostaje bez mnogih prihoda i usmerava se na “klizav teren”. Namerno se zanemaruje čistoća grada, a nepokošene zelene površine samo upotpunjuju utisak da vlast radi u korist štete Bora i Borana. Na primer, evo, već je avgust a u NGC je, gde god pogledate, nepokošena trava. To se do sada nikad nije događalo.
Međutim, opasnosti tek slede ako se ispostavi kao tačna informacija da vlast planira da promeni vlasničku strukturu Ustanove Sportski centar “Bobana Veličković”. Pretvaranje u akcionarsko  društvo je priprema za privatizaciju. Čekamo odgovor vlasti. Da li se planira I da “Savača” pređe pod ingerenciju ove ustanove? “Savača” koja je preko RARIS-a već bila nuđena potencijalnim “investitorima”. Takođe, motel kod Zlotskih pećina planiraju za prebacivanje Sportskom centru pod ingerenciju. Mnogo je nejasnoća i lova u mutnom.
Krajnji zaključak je – bez smene ove nedomaćinske vlasti ne može se zaustaviti ovaj, sve veći i neizbežni – sunovrat.
Članak Ujedinjena opozicija Bora – Dragan Marković: SPREMAJU SE NOVE PRODAJE, BOR POSTAJE PRIVATNI GRAD se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.