Uhapššen vlasnik ilegalne topionice zlata, sumnja se da je krao metalne delove iz RTB Bor

Izvor: Blic, 15.Avg.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapššen vlasnik ilegalne topionice zlata, sumnja se da je krao metalne delove iz RTB Bor

D. G. (50), iz Bora uhapšen je zbog sumnje da je u borskom selu Zlot, u šumi na imanju nedaleko od seoskog groblja, držao nelegalnu topionicu iz koje je dobijao bakar i zlato.

Analizom tragova DNK došlo se do saznanja da topionica pripada D.G. koji je policiji poznat od ranije jer je i nedavno uhvaćen sa više od dve tone sirovine za topljenje koja potiče iz pogona RTB-a, kaže izvor iz istrage.

D.G je priznao da je topionica njegova, ali je negirao da je prerađivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sirovinu koja je kradena iz pogona RTB-a.

-D.G. tvrdi da je tu pretapao stare i neupotrebljive mobilne telefone i satove, navodi nas sagovornik.

Osumnjičeni je negirao i da kiselina za taj postupak potiče iz pogona RTB-a, već tvrdi da ju je nalazio na deponijama smeća. Takođe, D.G. je kazao da nije zaobišao policijsku patrolu i prevrnuo rezervoar sa kiselinom kako bi unistio tragove. Osumnjičeni tvrdi da čep na najvećem rezervoaru nikada nije "dobro držao", pa je zato došlo do izlivanja kiseline, kaže nas sagovornik.

Policija će međutim istražiti da li ima odgovornosti policajaca koji su obezbeđivali objekat.

Topionica je otkrivena kada je policija tragala za nelegalnim oružjem.

-Na imanju u vlasništvu žene čija unuka je devojka D.G. pronašli smo nekoliko pušaka i samostrel. Daljom potragom u susednom objektu smo pronašli i topionicu, u kojoj se, sumnjamo, prerađivala sirovina kradena iz pogona RTB-a. Sumnjamo i da je nekoliko ljudi iz tog preduzeća bilo umešano u to, ali to ce pokazati dalja istraga, kaže naš sagovornik.

Protiv D.G.su podnete prijave zbog teške krađe i nelegalnog držanja oružja, kao i zbog neovlašćenog čuvanja opasnih materijala.

Njemu je određen i dvodnevni pritvor.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.